Försäljning av AB Cernelle

Backahill AB har ingått avtal om att sälja samtliga aktier i läkemedelsbolaget AB Cernelle till tyska Dermapharm AG. Västra Hamnen Corporate Finance är stolta över att ha varit finansiella rådgivare i processen tillsammans med Navet AB.

AB Cernelle är ett svenskt läkemedelsföretag med forskning, utveckling, tillverkning och distribution av läkemedel inom urologi, med särskilt fokus på kronisk prostatit och godartad prostataförstoring. Tyska Dermapharm AG är en börsnoterad läkemedelskoncern verksam inom specialläkemedel, generiska och receptfria produkter. Backahill AB är en familjeägd koncern som kontrolleras Erik Paulsson.

Köpet avser 100% av aktierna och affären beräknas vara klar i slutet av november.

– Vi har haft en lång och mycket intressant tid som ägare till Cernelle som utvecklats mycket positivt under vd Ken Tinebos ledning. I Dermapharm får Cernelle en ägare som kan fortsätta att utveckla och supportera bolaget på den expansion, både geografiskt och produktmässigt, som man nu jobbat strategiskt mot ett antal år. Försäljningen av Cernelle är helt i linje med Backahills strategiska inriktning, där vi fokuserar på vår kärnverksamhet inom fastighets- och destinationsutveckling, säger Lennart Mauritzson, vd och koncernchef i Backahill AB.

Kontaktperson
Björn Andersson


Telefon: +46 40 200 252
Mobil: +46 736 36 94 13
Epost

Dokument

Västra Hamnen Corporate Finance AB | Jungmansgatan 12 | 211 11 Malmö | 040-200 250 | info@vhcorp.se