Bambuser

Bambuser är en tekniskt ledande aktör inom livevideosegmentet med huvudkontor i Stockholm. Sedan 2007 har Bambuser utvecklat en plattform för interaktiva livevideosändningar som gör det möjligt för användaren att streama livevideo från mobiltelefonen och webbkameran till internet.

Bambusers genombrott inträffade under 2010, då Bambusers tjänst användes för att filma oroligheterna i Egypten under parlamentsvalet och under 2011 när videos producerade via Bambuser användes i ett flertal TV-sändningar under den s.k. arabiska våren. Trots uppmärksamheten för Bambusers tjänst var konsumentmarknaden inte redo att anamma tjänsten fullt ut och Bambuser valde att ändra fokus till B2B, Business-to-Business, för att få större spridning. Idag har Bambuser kunder såsom Associated Press, Aftonbladet, NRK, DR, och Deutsche Welle.

Bambuser erbjuder en unik och kostnadseffektiv tjänst av hög kvalitet för liveinteraktion med mobil videostreaming. Bambusers tjänst är installerad i fler än 50 miljoner telefoner och har under åren nått 100-tals miljoner nyhetskonsumenter via bolag som CNN, BBC, Al Jazeera, SkyNews etc. Flera stora marknadsaktörer, såsom Twitter (Periscope), Facebook och Twitch, har nu tagit steget in på marknaden med egna lösningar vilket verifierar Bambuser som teknik- och tjänsteleverantör.

Bambuser AB (publ) är sedan 2017 noterat på Nasdaq First North.
Västra Hamnen Corporate Finance AB är Bambusers Certified Adviser.

Läs mer www.bambuser.com

Kontaktperson
Björn Andersson
Analytiker

Telefon: +46 40 200 252
Mobil: +46 736 36 94 13
EpostVästra Hamnen Corporate Finance AB | Jungmansgatan 12 | 211 11 Malmö | 040-200 250 | info@vhcorp.se