Scandinavian ChemoTech

Scandinavian ChemoTech AB (publ) är ett svenskt medtech-bolag som tillverkar utrustning för cancerbehandling. Bolaget har utvecklat en ny teknik baserad på elektrokemoterapi, en bevisad metod för behandling av tumörer i sent stadium. ChemoTechs teknik kallas D-EECT (Dynamically Enhanced ElectroChemoTherapy) och den marknadsförs nu i form av produkten IQwave™.

ChemoTechs lösning är effektiv, snabb och säker. Dessutom är den mycket kostnadseffektiv, vilket gör det möjligt att erbjuda avancerad cancerbehandling till ett stort antal patienter i utvecklingsländer som annars inte skulle haft tillgång till effektiv behandling. Marknadsinsatserna riktas för närvarande i första hand mot folkrika länder i Asien.

Bolaget har dessutom två utvecklingsprojekt i tidigt stadium. Det ena fokuserar på smärtbehandling i samband med ryggradsmetastaser och det andra på prostatacancer. För båda dessa finns det attraktiva marknader i utvecklade länder.Västra Hamnen Corporate Finance inleder bevakning av Scandinavian ChemoTech

2018-09-05

Västra Hamnen Corporate Finance inleder bevakning av medicinteknikbolaget Scandinavian ChemoTech. Analysen pekar på ett motiverat värde för aktien inom intervallen 18,2 till 26,7 SEK, vilket ska jämföras med stängningskursen 16,0 SEK den 4 september.

1 Föregående Nästa 
Ansvarig analytiker
Alf Riple
Chefsanalytiker

Telefon: +46 40 200 257
Mobil: +46 738 40 40 08
Epost

Västra Hamnen Corporate Finance AB | Jungmansgatan 12 | 211 19 Malmö | 040-200 250 | info@vhcorp.se